children..

Första dagen avklarad på en veckas praktik på Barn-och ungdomshabilitering här i Lund. Väldigt intressant redan första dagen, även fast jag inte fick träffa ett barn idag så ser veckan lovande ut. Det planeras in mer och mer besök och mest intressant ska det nog bli på torsdag! Personalen på verksamheten är underbara och väldigt lätta. Träffade även en sjukt söt unge i väntrummet, som ville leka med mig så fort hon kom in i rummet. Älskar barns oräddhet :)

Imorgon ska jag redan göra min uppgift, då jag ska observera ett barn i en leksituation och bedöma hennes/hans motorik och processfärdigheter.

Efter timmarna på praktiken så går resterande åt att plugga på mina 3 uppgifter som ska göras till på måndag. Även så tillkommer möten om nyår och fotbollsspelande på kvällarna. Japp fullt upp!!



-Sabina-


Världens bästa Tessan

Pratade precis med den underbara Tessan som imorgon åker ifrån mig i 4 månader, har redan en klump i magen och det känns så sjukt. Kommer kännas så tomt utan henne och kommer sakna henne otroligt mycket. Mycket galenskap har vi gått igenom tillsammans de här åren, men också skratt och gråt. Alltid har jag vetat att hon har stått vid min sida med sin otroliga godhet och omtänksamhet. Det är en anledning att hon heter Bästa Tessan i mobilen!! Men hon kommer få det så sjukt bra på sitt äventyr och jag önskar henne inget annat mer än en oförglömlig resa!! Det är du värd!

Älskar dig!


Bildspel på den här älskvärda människan...saknar dig redan!







-Sabina-

1:a

Första advent och jag myser framför mitt skapande. Eftersom det är klass 3 varning här nere stänger jag in mig i min lägenhet med lyx och plugg...Tar sedan bussen mot Frida ikväll för julgodis och glögg! :)

 

 

Gårdagen var förresten fantastisk, Isabel och 7 personer till fyllde 25 och det firande vi med en stor sittning..Blev bjuden på all mat och det bjöds på en hejdundans fest! :)

 

-Sabina-


Skyr..

Mumms..måste bara tipsa er om den här isländska yoghurten. Den är naturligt fettfri, god och proteinrik, ta den innan träning eller efter träning!!! Finns i fyra goda smaker. Hallon/granatäpple, vanlij, blåbär och jordgubb.



-Sabina-

Learn from love

Åååhhh vilken helg det har varit!! Tog i fredags flyget upp mot huvudstaden där mamma väntade på cityterminalen med sina trogna vänner, med såklart glas vin!

Vi har myst med restuarang besök, lyxigt hotellrum som för övrigt var störe än min lgh, god frukost, shopping, show på hamburgerbört (strömstedt,johnson,gadd och mede), besök av faster och farbror, vin och såklart brandutrymning. Jaa det sista fick vi också gå igenom, och som vi gjorde det...


Vaknade vid halv sex och tyckte det lät som en väckarklocka ringde på rummet över oss, när vi precis ska ringa ner till receptionen ringer mammas vänner och frågar vart vi är, alla är nere vid receptionen för det brinner ju på hotellet!!! Mamma får små panik och säger till mig att slänga på mig morgonrocken och strunta i skorna, vi har bråttom! Bästa snabbaste vägen är såklart nödutgången, så vi trampar ner i trappan och kommer ner av vår förvåning till källaren inne i köket där personalen stämplar in..men där är ju ingen personal...enda vägen ut är till gatan bakom hotellet, men jag vill inte så jag försöker gå upp igen, men man kan inte öppna dörren tillbaka igen..
Så med våra morgonrockar, rufs i håret och barfota får vi traska runt hela hotellet på gatorna på Stureplan och fram till framsidan där det står massvis med folk..dock är ju alla påklädda och har gått vägen ner för den vanliga trappan inne på hotellet..Så där kommer jag och mamma springandes som två galna turister, möter våra vänner och börjar garva, för det är såååå pinsamt!!! Och det brann såklart inte! Allt detta skämmiga i onödan, men jag och mamma tycker om att bjuda på lite skojigheter, inte minst för de som såg oss springandes där i våra morgonrockar, barfota, rufsigt hår, osminkade och galna...ojoj säger jag bara, minne för livet!

Älskar min mamma!


Vad jag shoppade...



God mat och vin bjöds det massvis på..


-Sabina-

Going..

Dagarna bara rullar på här nere i Lund och mer och mer planeras in i kalendern. Efter en otroligt lyckad helg med årsfest, korridorsfest, stenvinkelcup, korpenfinal, mys och mycket mycket skratt, har veckan fortsatt bra.

I veckan har det varit skola, där vi just nu har mest grupparbete och föreläsningar gång på gång. Fotbollen har kört igång igen också, kondition och styrka på måndagar och som ikväll onsdagar är det fotbollsträning.

Dessa dagar passar jag även på att umgås med Tessan så mycket jag kan, eller så att säga så mycket hon vill ;) Hon åker nämligen iväg om mindre än 2 veckor till sin jorden runt resa i 4 månader! Helt sjukt att det är så få dagar kvar tills hon åker. Kommer kännas tomt!!!

Imorgon blir det en full dag med aktiviteter, skola, shopping, hämta affischer, provmatlagning, förfest och sedan utgång...sen på fredag åker jag ju till Sthlm för en helg tillsammans med bästa mamma!

Nu skriker sängen efter mig!

-Sabina-

MVP 2011

Vann årets MVP= Most value player! :)



-Sabina-

The worlds greatest

Vinden kallare, löven skiftar i olika färger och luften är friskare. Ja hösten är verkligen här!

De här dagarna har verkligen varit hektiska och man hinner inte ens tänka på höstdepressionen. Det har varit skola 9-16, halv åtta hos Frida, möte om nyår, planering av matcher, styrelsemöte och plugg. Men tro inte att jag stressar ihjäl mig, nejdå, jag stannar faktiskt till ibland i tillvaron. Tar mig en kopp kaffe, lyssnar på underbar musik, pratar med härliga människor, lagar god mat och tränar. Men en paus från livet hinns inte med.

Förhoppningsvis är nästa vecka inte lika intensiv så att jag hinner med lite ledig tid för mig själv. Shoppa, planera framtid med mera. Eller shoppa kan jag nog vänta lite med, åker ju till Stockholm med mamma nästa helg. Då blir det shopping i storstaden, mycket bättre :) Bra att jag påminde mig själv nu, måste ju boka flygbussbiljett!

Imorgon är det skola 9-16 och därefter plugg, men inte alls för länge för sen kommer Tessan :) Vi ska ta oss ett glas och sedan bege oss till Simon där han och Lina lagar mat. Malin och hennes kompis kommer också för lite mat och sedan går vi vidare till Björns korridorsfest. Hoppas på att det blir rätt lugnt, men man vet ju aldrig med oss, brukar gå galet till!
På lördag är det nämligen dags för årliga Stenvinkelscup med HNFF, mixar herr och dam och spelar inomhuscup. Vann förra året, så har ju lite press på mig ;) Efter cupen är det årsmöte som sedan slutar i årsfest! Galen helg? JAA!

Men får ju min "vita" helg nästa helg!


Bjuder på den här... vi är ju freaks!
-Sabina-

A place only you can go..

Plugg, plugg, plugg...planering av nyår, planering av nyår...fotbollssaker, fotbollssaker...

Nää nu tar jag på mig utekläderna och beger mig till "halv åtta hos Frida". Vin, god mat, snack, skratt tillsammans med härligt folk. Precis vad jag behöver just nu!


-Sabina-

Wellness

Jag, Sabina har nu..eller ja, jag har redan börjat mitt nya hälsosamma liv. Jag kör inte efter någon avancerad speciell diet, utan jag kör Sabina-påhitt-diet...Mycket effektiv om jag får säga det själv.
Jag äter som vanligt, men tar bort mycket av portionen och lägger till sallad istället. Håller mig borta från råvaror med socker, mycket fett och andra skit ämnen. Istället för bröd äter jag knäckebröd. Inget godis, bakverk eller läsk. Recept följer jag mycket lätt lagade middagar, från exempelvis viktväktarna, eller från andra goda tidningsrecept. Ska man synda så ska det vara på:

1. alkohol
2. mörk choklad
3. Om någon bjuder på maten.


Och med den här nyttiga maten, så tränar jag såklart. Varje dag, om jag hinner. Är jag inte på ett pass på Gerda, är det löpning och egen styrka som gäller. Får dock erkänna att det vissa dagar inte orkas med alls..

Har ju försökt en del innan med det här att vara mer hälsosam, men har inte lyckats så bra. Kanske orkat med att träna och tänka på maten i 1 månad, sen har det bara stupat. Men jag har som mål att iaf fortsätta till Julen. För alla vet ju att under julen, då man är hemma, så äter man ju som bara den. Går ju inte att hålla sig borta från julbordet och tror inte mormor känner för att stå och göra en sallad till mig på julafton ;)

En vanlig mat dag kan se ut såhär:

Morgon.
Havregryn(sport)sgröt med krossade linfrön, havredryck, en klick äppelmos och ibland med bär eller nötter.
Knäckebröd med keso
Kaffe
Proviva dryck

Lunch.
Kasslersallad med feta ost.
eller som idag:
Pasta med bacon, purjolök och vitlöksostsås. Dock en liten portion som fylls med rejält med sallad.

Eftermiddag.
Frukt

Middag.
Fisksoppa a. la Sabina.
Knäckebröd

Vill ni veta mer om den här populära dieten eller tips på recept får ni fråga mig ;) Men kan komma med lite tips och recept på vägen...haha..satsa på wellness blogg??

Exempel, min fisksoppa.


Ingr.
Fiskbitar från findus(3 olika sorter), potatis, paprika, gul lök, grönsaks-eller fiskbuljong, morötter, palsternacka, sockerärtor, cayenne peppar, salt, svart peppar och krossade tomater..mums mums...


-Sabina-

I´ll follow you

Sängen kallar efter två som vanligt underbara dagar tillsammans med fantastiska människor.

Fredag. Plugg med Hanna i Malmö, skickade in den prel.kandidaten och åt god thaimat :) Kvällen kom Tessan och Emma förbi. Lagade mat, drack vin, spelade spel, snackade och stack sedan vidare till Bärrings fest. Blev sedan en sen kväll och hamnade inte i säng förrän vid 5.

Lördag. Bakisdag och lunch med Björn. Cyklade sedan hem mot Conny och tittade på svenska cupen fiinalen med härliga människor. Bestämde mig för en lugn kväll så jag cyklade sedan vidare hem till Emma där vi hade ostbricka, grönsaker med dipp, frukt och myste framför "Så mycket bättre" och en film, perfekt kväll :)

Nu ska jag sova och vila upp mig för morgondagen, då kommer mamma och mormor på besök! :) Vi ska åka över till grannstaden malmö och strosa lite, mysa och snacka :) Och kanske shopping? ;)

Sov gott!

Mys


-Sabina-

I will lead you home..

Det är inte var dag som man behöver sätta på lamporna på cykeln när man cyklar hem från skolan. Idag var en sådan dag! Satt i skolan med Hanna och kodade intervjuer och tog ut det relevanta från alla intervjuer till vårt syfte. Efter 6 timmar var man otroligt trött på det, men man fortsatte! Imorgon är det sista dagen på den här kursen, då ska jag ta tåget till Malmö och koda vidare med Hanna. Sedan ska preliminära kandidatuppsatsen in, bakgrund, metod, syfte, prel.resultat ska examineras.

Helt sjukt egentligen, jag gör verkligen det sista av min utbildning. Jag har imorgon gjort 135 hp och har bara 45 hp kvar! Jag har läst..ja jag vet inte hur många kurser egentligen, men har bara 4 kvar. Sedan blir jag leg.arbetsterapeut.

Det får min hjärna att gå i högvarv, högvarv eftersom jag vet inte vart jag vill ta vägen. I Januari/februari måste jag bestämma mig. Då ska arbeten sökas och mitt liv ska börja formas...Hem till familj, stanna hos vänner eller påbörja nytt liv??? Usch..vill inte tänka....

När hjärnan går på högvarv, då är jag glad att jag har två ben. Två ben som tar mig ut från lägenheten och springandes iväg ut i naturen...

I will lead you home..

 

-Sabina-


Freak

Träning tar bort träningsvärk..så off I go to Gerda!!!



-Sabina-

My sweet song

Gick lite mot en vägg igår med Hanna och vår kandidatuppsats. Träffade vår handledare som inte tyckte att våra intervjuer verkar ge så mycket åt vårt syfte. Vi fick förklara att det inte vaar så lätt för våra deltagare att förklara sina känslor, då det är en del av deras problematik. Vi gick istället igenom en annan intervju och tyckte att den verkade ge mer. Så nu ska vi sitta och gå igenom alla och hoppas på att vi får ut något. Annars blir det ändring av syfte och mycket av hela arbetet....Men jag tror att det kommer att ordna sig. Så dessa dagar blir det mycket plugg, men på fredag är den här kursen slut och jag får en hel ledig helg :) Sen blir det barn i 10 veckor, ska bli kul! :)

Idag har jag pluggat, tränat, strykt kläder, städat och ikväll myst med Tessan. Vi tittade på Honey 2, drack vin och åt morötter med dipp. Mumms! :) Sedan låg vi och skrattade åt fula klipp på youtube, typ how to dance sexy m.m. Även övade på vår dancemoves, som vi någon gång i framtiden kommer att visa.haha.

Jag och Tessan ;)

 

-Sabina-


RSS 2.0