You Make It Real



-Sabina-

Autumn

Är så mycket tankar och funderingar hos mig just nu...
Vill du mer??
Gör jag ett misstag??
Vad menar du??
Får jag göra vad jag vill?



-Sabina-




dadananana dadananamannn...

Onsdag och det är dags för match igen. Spelade i söndags, vann med 2-1. Spelade i måndags, blev 2-2. Idag ska det bara bli vinst!!! Börjar bli rätt trött i kroppen och ibland känns det som att föttena ska gå av. Men med lite tejp/bandage, tigerbalsam och vilja så fungerar allt!

I skolan har vi just nu grupparbete och jag vet inte riktigt vad jag ska tycka om det. Att sitta med statistik och ett tråkigt ämne är väl inte direkt motiverande. Men att slippa ha salstenta är så underbart skönt! Positivt är också att vi är rätt effektiva och det medför att vi slipper sitta länge i skolan. Idag var jag i skolan från 10.30-14.00 med lunchrast :)

Så nu sitter jag här och har tid med att komplettera gammalt och påbörja nästa inlämning som ska in nästa fredag. Men ack så svårt det ska vara att börja....

Långt eller kort hår...


-Sabina-

Proactiv

Mina dyra ansiktsprodukter har tagit slut! Så jag beslutade förra veckan att prova på nya. På tv tjatas det ofta om Proactiv och alla möjliga kändisar är med och rekommenderar. Så varför inte? Att prova är ju aldrig fel. Så idag påbörjade jag min lilla kur. Den består av 3 moment (som tur är flaskorna numrerade). Fick även en "skrubbansiktsmask" i det lilla paketet. Så nu är det upp till bevis om kändisarna talar sanning ;)



-Sabina-

Not over you..



-Sabina-

smoking...

Jag ogillar inte mycket här i världen. Men en sak som jag verkligen avskyr är cigaretter. Det värsta är när jag ser små flickor i 12 års åldern sitter och röker i parken. Jag har själv varit i den situationen och det var en period som jag verkligen ångrar och är glad att jag tog mig ifrån. När jag var liten gick jag alltid och gömde farfars cigarettpaket och hoppades på att han inte skulle hitta de. Men hittade han inte de köpte han bara nya. Rökningen tog min farfars liv. Min farfar som dog alldeles för tidigt. Varför kunde han inte bara sluta? Jag gjorde mitt allt!

Nej till rökning och låt min farfar komma tillbaka!

 

-Sabina-


Don´t stop believin

Där kom det, en stor fet smäll i ansiktet! Ej godkänd, tack!

-Sabina-

Bina (L) Liis

Tack för en underbar och efterlängtad dag, älskar dig!



-Sabina-

...

Att vara 25e bästa boendekommun är inget att skryta om! Kom tillbaka när ni är i topp 10 Ängelholm!

;)

Fallen

Har en helt underbar dag idag! Sitter just nu i trädgården hemma i Halmstad och njuter av solen. Lyssnar på fåglarna som kvittrar och vattnet som rinner i fontänen. Hr precis plockaat lite äpplen som växer otroligt det här året. Finns mycket över till andra om någon vill ha :)

Är helt ledig från plugg och jag passar verkligen på att njuta eftersom jag vet vad som kommer härnäst!

Spelade match i helgen, 2! I lördags förlorade vi nere i Lund och jag är fortfarande förvånad och besviken! Igår vann vi med OIS mot Astrio, gjorde ett kanon mål! Mer matcher väntar..4 matcher på 1 vecka sen är det över!

Ska in till stan snart och leta reda på en väska. Hoppas på att hitta en fikakamrat, tror inte det ska bli några problem :)

Nu ska jag njuta vidare av solen :)

-Sabna-

Cocktail

Sitter och betraktar den underbara filmen Cocktail, som verkligen är en klassiker. Har ni inte sett den, så se den!

Idag har jag suttit inne i min lilla lägenhet när det har varit så fint väder. Vad tvungen att tvätta och plugga. Skickade in min examinationsuppgift och är verkligen jätte onöjd med den. Håller bara tummarna på att den blir godkänd.

När klockan började närma sig 16 tog jag bilen och hämtade upp Lollo och begav oss till Helsingborg. Där fick vi först vänta en kvart på Tessan eftersom hon inte hörde sin mobil ringa (hon är hopplös). Sen åkte vi till Väla. Där fick vi se hur det nya Väla haar blivit med många nya underbara affärer. Verkligen affärer i min smak :) Tog oss en lunch, köpte med oss godis och begav oss sedan hem vid stängningsdags.

Imorgon är det match igen och sen kör jag hem mot Halmstad för att spela fotboll där också. Ska även överraska mamma och pappa som kommer hem från sin semester. Ska köpa hem lite gott att äta och mysa framför tvn. Det är verkligen en speciell känsla att sitta med familjen i soffan och bara "va".

Som vanligt bjuder jag på en härlig låt!


-Sabina-

Stolthet...

Värt att nämna i all den är tråkigheten är hur stolt jag är över min pappa. Sedan han fick diabetes nu i somras har han gått ner mer än 15 kg! Han har ändrat sin kost och promenerar flera kilometer...Är lyckligt lottad att ha en sådan underbar pappa som han är. Han påpekar ofta att jag ska hitta en så snäll man som han, och jag förstår verkligen varför.. Finns ingen bättre än du!
Älskar dig!



-Sabina-

blåmärke..

Jag har lyckats få ett blåmärke som ser rätt groteskt ut..varifrån: joo såklart fotbollen. Är blåslagen överallt...men äsch, det är de värt!



-Sabina-

spontant...

Med en cider i handen tar jag och Lollo en spontan utgång tillsammans med grabsen...Skååål!



-Sabina-

Broken

Just nu försöker jag sätta ihop det här till en sammanhängande text...TRÅKIGT!

9 § Den som förskriver, utlämnar eller tillför en medicinteknisk produkt

till en patient ska identifiera dennes behov och ansvara för att

produkten motsvarar behoven. I denna uppgift ska ingå att:


1. prova ut och anpassa produkten till patienten,

2. samordna produkten med eventuellt tidigare till patienten förskrivna,

utlämnade eller tillförda produkter,

3. bedöma behovet av anpassning av patientens hemmiljö för att produkterna

ska kunna fungera tillsammans på ett säkert sätt,

4. ansvara för att säkerhetsåtgärder vidtas för anpassning av hemmiljön,

om det behövs,

5. informera användaren om hur produkten ska användas och de åtgärder

som ska vidtas i enlighet med tillverkarens säkerhetsföreskrifter,

6. instruera och träna användaren,

7. se till att produkten registreras i vårdgivarens system för underhåll,

och

8. följa upp och utvärdera förskrivningen, utlämnandet eller tillförandet

till patienten fram till dess behovet upphört eller ansvaret för

patienten har tagits över av någon annan.

 

-Sabina-


Det här får mig att skratta..

Har man tråkigt så behöver man det här:


-Sabina-

I Can Only Imagine

Det är verkligen jätte tråkigt väder idag. Det regnar och inte lite heller. Men desto bättre orsak till att sitta inne...

Igår var det skolan fram till 3. På förmiddagen diskuterade vi olika intyg för bostadsanpassning och på eftermiddagen hade vi statistik på folkhälsa. Det var inget att hänga i granen inte...

Spelade även match igår igen. Mötte serieledarna Eskilsminne och förlorade tyvärr med 2-4. En helt okej match ändå, men släpper in för lätta mål i första halvlek och orkar inte ta igen det. Men ett straffmål blev det iaf för min del, är nu uppe i 6 mål i den här serien och 5 mål i Hallandsserien. Inte dåligt!

Idag sitter jag och pluggar som vanligt. Skulle egentligen åkt till Hanna i Malmö, men känner att jag måste komma igång med den här uppgiften. Men har verkligen ingen energi eller motivation. Jag har till fredag på mig och börjar känna att tiden hinner ifatt. Har säkert sagt det innan, men upprepar: Den här kursen är jätte tråkig!
Det ända som ska bli intressant är flyttekniken som vi har imorgon! Sen stupar det.......

-Sabina-

covers..

Bjuder här på några underbara covers..













-Sabina-

E.T

Dagen går undan som tusan...har suttit hemma mestadels av dagen. Plugg, plugg, plugg och nu ska jag träna..

Grym!


-Sabina-

From where you are...

Åter igen söndag och jag är tillbaka i min lilla lägenhet. Veckan har spenderats hemma i Halmstad för plugg, träffa vänner och familj och såklart fotboll. Hann även med lite shopping. Köpte en ny dator, en indre som jag kan ha med mig till skolan. Köpte även fotbollsskor och kläder. Väska och skor som jag egentligen behöver får vänta...

Spelade match igår och vann med 3-0 här nere i Lund. Kändes sjukt bra! Dock fick jag på mig ett gult kort, som enligt min åsikt var billigt! Så det där fair-play priset kan vi nog dömma om nu ;) På kvällen firade vi vinsten med kräftskiva och fest tillsammans med de bästa i laget. Blev en bra kväll med efterfest i form av sänghäng i Fias säng ;)

Idag har det mest blivit vila. Blev även en tur till Max tillsammans med Lina för en cheseburgare och chokladlyxshake. När vi sedan skulle åka hem blev vi sugna på pommes, så åkte förbi Mc Donalds och klämde i oss det också :) Skulle egentligen suttit och pluggat nu, men har inte hänt så mycket med det...har man ingen motivation så har man inte..Har ju nästan hela dagen på mig imorgon också! :)

datorn..


Blir mycket fotboll nu, 6 matcher på 3 veckor...kanske 7...

-Sabina-

fix you...

Är precis nyduschad efter träning med laget. Var hela 28 stycken idag på träningen och är alltid kul när det kommer nya som är duktiga på plan! Har ett litet dilemma med om jag ska åka hem i veckan eller inte. Eva vill gärna att jag kommer upp och spelar med OIS på fredag, men det vill inte tränaren här nere. Han är rädd att mina fötter ska ryka då båda nu måste tejpas och att vi har match på lördag. Jag ska bestämma mig imorgon, men det lutar mot att åka hem. Eftersom jag har lovat att ställa upp när det är matcher som gäller och det är alltid kul att träffa alla i OIS. Föräldrarna sticker även på lördag mot värmen, så då hinner jag träffa de lite också...

Idag har jag varit i skolan och haft en föreläsning om bostadanpassningsbidrag (det var ett långt ord)..men inte lika långt som flaggstångsknopprengöringsvante...haha.. Föreläsningen var la sådär, alltid tröttsamt att börja halv nio och lyssna på en massa lagar. Den enda jag satt och tänkte på var att kommun kommer nog inte passa för mig. Efter att ha jobbat i kommunen i 4 år och sett vad lite en arbetsterapeut betyder för personalen, nästan ingen förstår ens uppgift...Jag vill inte arbeta i flera år och varje gång man träffar en ny brukare eller personal förklara vad man egentligen gör. Det finns så många andra verksamheter där en arbetsterapeut betyder mycket och man behöver inte anstränga sig för att synas. Men sen kan jag inte heller ha speciella krav, får ju ta det jobb man får i början.

I eftermiddags satt jag och pluggade en stund och lagade lite mat. Slutade sedan med att jag vilade en stund i sängen med hög ljuvlig musik..Det är det bästa med att plugga, att kunna planera själv när man ska plugga.. Så blir att jag pluggar nu istället, jag är ju trots allt en liten nattuggla..

Här är en bra plugglåt och ljuvlig att somna till :)

 

-Sabina-


Fint budskap..




-Sabina-

23 grader varmt..

och jag missar bästa soldagen i september på grund av match. Men vad gör det när man vinner matchen med 5-0 och får umgås med de bästa.

Nu ska jag laga till mig lite thaisoppa och sedan bege mig bort till Lollo. Ska mysa eller spela kubb från en början tillsammans med Lollo, Lina, Malin, Tessan och Klara. Vilket gäng :)

Tack för mig..

 

-Sabina-


Efter ett litet uppehåll...

Nu har det gått alldeles för länge sedan jag skrev här på lilla bloggen. Sommaren i Halmstad är över och allvaret är igång igen..

Skolan började i måndags och jag har börjat mitt sista år här i Lund. Känns sjukt konstigt att JAG, just lilla jag har bott här i 2 år och är om mindre än 1 år leg. arbetsterapeut.
Kursen som vi går nu kan inte bli tråkigare. Eller så känner jag just nu iaf. Kan ju även bero på att man inte riktigt var redo för plugg än. Fick ju ingen direkt semester nu i somras, blev bara en massa jobb. Men det var otroligt roligt att se alla i klassen igen, eller iaf vissa :)

Fotbollen har även kört igång. 3 matcher har vi hunnit med på 1 vecka, 2 förluster och 1 vinst. Vann i onsdags mot Lunds Bk och det betyder att vi just nu är bäst i Lund. Jag gjorde 2 mål på det och ökar mina mål från 3 till 5, måste nog vara rekord för mig :)

Nu i veckan har Björn bott hos mig då han har börjat plugga här. Trångt har det varit i min lilla etta, men funkar :)

Idag skulle jag och Lina åkt till Malmö för att shoppa lite av våra tjänade pengar. Lyckades så där med våra planer...vaknade först inte förrän efter 13 båda två och insåg att det inte var någon idé att åka dit och bara vara där i 1 timme. Så då bestämde vi att vi skulle åka till Nova istället, meen då stängde det också 17 och vi pallade inte cykla dit för det. Så då blev det istället att vi cyklade ner till stan och hann med 3 affärer och en fika på espresso. Lina köpte en tröja och jag köpte två. Rätt lyckat ändå ;) Nu har vi precis haft lite cykelmontering/sservice och ska snart laga lite mat och titta på Goal 2.. Måste ju ladda upp för match imorgon :)

Lovar nu med att uppdatera lite bättre :)


-Sabina-

RSS 2.0