12.05

När man har det tufft då visas det vilka som är ens riktiga vänner!


-Sabina-

det är tufft..

Det är tufft att se sin familj bli äldre och äldre. Mer komplikationer uppstår och ibland går man med en klump i magen av oro att något ska hända....

Min pappa fick för 2 veckor sen diagnosen diabetes typ 2. Jag visste inte riktigt vad jag skulle känna när jag fick reda på detta, jag var både arg och besviken i början. Så mycket som jag har läst om den här sjukdomen gjorde mig mest orolig senare. Diabetes kan leda till hjärt-och kärlsjukdomar och även stroke. Men om man ändrar sina levnadsvanor och motionerar mycket kan denna sjukdom kontrolleras. Jag vet att min pappa kämpar och jag är väldigt stolt över hur bra han sköter det. Men klumpen finns kvar.....tänk om?

Min mamma fick i måndags veta efter många tester att hon har en godartad tumör innanför skallbenet. Mina känslor gick mycket över till lättnad från oro då vi var rädda att denna knöl var en cancerknöl. Men även fast den är godartad sitter den innanför skallbenet och kan därmed trycka på hjärnan. Hon vet inte ännu om operation krävs eller inte. Klumpen finns kvar....tänk om?

Jag älskar mina föräldrar över allt annat och önskar verkligen all välbefinnande till de. Ibland är det extra tufft att inte kunna springa in i deras famn och just idag är en sådan dag...tuff månad...



-Sabina-

ännu ett tag sen..

Pusst..det var denna dag!

Dagen började med skolan 9.00 för plugg tillsammans med Hanna. 10.00 träffade vi handledaren för frågor om projektplanen som vi just nu arbetar med. Men som vi klantade oss idag.
1. Vi skickade försent vårt material till handledaren, som skulle hinna läsa det innan vi sågs. Hon fick 1 timme på morgonen istället för 1 hel dag.
2. Vi skickade fel fil till handledaren, då hon skulle ha hela vårt syfte och bakgrund fick hon istället delar av det, som mestadels bestod av ihopklistrade citat. Så hon fick läsa det på 5 minuter.
3. Vi lurade (inte medvetet!) vår handledare att vi skulle ses idag (hade för oss det), men när vi egentligen från början hade bestämt imorgon. Men handledaren sa inget idag, och trodde säkert att hon hade tagit fel på dagen.

Men nu har jag och Hanna bestämt att inga mer screw ups!

Efter att suttit framför en dator i skolan 7 timmar tog jag bilen mot affären. Där handlade jag mat för styrelsemötet som vi nu ikväll hade här hos mig. Blev hemlagade fetaost/oregano hamburgare tsm med klyftpotatis. Trodde att det skulle vara en simpel och snabbtillagad middag, men ack så fel man kan ha ibland...Fick stressa för att hinna städa lägenhetet och sedan steka biffarna, som tog tid! Men nu är iaf mötet över och nästa möte är inte förrän i september, rätt skönt. Fast är ett skönt gäng allihopa, aldrig några problem ;)

Drömmer mig bort från de här vardagarna och ser fram emot fredag, då blir det Tyskland och en massa sprit ska inhandlas till sommaren, åååh yeees!! :):)

Styrelsen:


-Sabina-

10.35

Väntar på Hanna för vi ska plugga....



-Sabina-

16 maj.

Sitter hemma i älskade Halmstad. Pappa har precis bjudit på lunch och möllegårdsglass, som för övrigt är den bästa glassen som finns! Blir bara familjemys de här dagarna jag är hemma och lite fotboll.
Spelade i lördags i Lund och det blev 2-2, liten besvikelse då de fick lätta mål och vi kunde lika gärna ha vunnit med 4-0. Spelade sedan igår med OIS och vann med 13-0, jo det är sant! Kan ju tala om att jag inte hade så mycket att göra som mittback.

Även fast jag har det väldigt bra här hemma kan inte mina tankar gå ifrån Lund. Hur hade de det i helgen? Vad hittar de på nu? Vad är planerna för veckan? Vilka gjorde mål igår? m.m.

Är bara några veckor kvar nu tills sommar är här. Och visst ska det bli skönt med lite sommarlov, men det kommer att bli svårt att slå den här våren som har varit i Lund. Att bo hemma igen i 3 månader kanske är skönt de första veckorna men sen blir det nog lite långtråkigt. Hade varit skönt att bo själv.

Bjuder på lite bilder från galasittning..

 

 

-Sabina-

ingen vanlig dag...

Idag är det ingen vanlig dag, för det är Heidis födelsedag, HURRA HURRA HURRA!! :D



Älskar dig!

-Sabina-

50 minuter senare....

Sitter just nu och pluggar lite ensam i min lägenhet. Är väldigt ovanligt nu för tiden. Har en kurs de sista veckorna som är en del av kandidatuppsatsen. Vi behöver inte vara i skolan och alla uppgifter görs tillsammans med den man skriver med. Väldig bekvämt men lite trisst att inte få träffa alla i kursen. Men idag har jag och Hanna bestämt oss för att arbeta lite själva. Har delat upp uppgiften lite och jag sitter just nu ock skriver om en artikels metodbeskrivning. Tro det eller ej så ser jag faktiskt meningen med det. Man får verkligen tips hur man själv ska skriva sedan för att alla ska förstå och vad man egentligen behöver göra och tänka på för att smala ner studien.
Visst hur kul låter det med "Analysmall för kritisk granskning av kvalitativ studier" egentligen, men är ju inte direkt den jobbigaste uppgiften man har gjort.

Ska i eftermiddag, eller ja snart egentligen hem till Tessan som bor i Svalöv. Tar med mig Lollo och bikini för vi hoppas på att solen ska titta fram. Sedan blir det uppladdning för match som går av stapeln i Svalöv ikväll. Ladda ladda ladda!!!

De dagar som har gått har annars varit väldigt trevliga. I måndags tog jag, Hanna och Emma oss en shoppingrunda i Malmö. Handlade som vanligt lite för mycket för pengar som jag egentligen inte har. Menmen..I tisdags pluggade jag och Hanna i solen för att sedan göra oss iordning här för Galasittning på Nationen. Vilken kväll det blev!!! Bilder kommer upp snart förhoppningsvis. Måste bara få lite bilder av Hanna och Lina.

Nu skickade Lollo att vi ska dra iväg...

-Sabina-

5 minuter senare..

Älskar den här låten, går inte att få bort från huvudet.

 

-Sabina-


igen...








-Sabina-

Chances

Five For Fighting med albumet "Slice", mycket bra!


över...

Nu var den här praktikperioden också över. Och oj vad snabbt det gick!! Blev även dessa 5 veckor mycket bra. Har verkligen haft tur med både handledare och verksamhet. Ändå fast den här verksamheten inte riktigt tilltalade mig lika mycket då det inte var lika mycket patientkontakt, men den hade sin charm. Var verkligen helt underbara arbetsterapeuter där och även ett underbart samarbete tillsammans med ssk och usk. men ska bli sjukt skönt att äntligen få sova lite. Att gå upp 5 varje morgon tär på en!

Nu ska en inlämningsuppgift in och jag har knappt påbörjat! :S Den är så sjukt tråkig så jag ahr verkligen noll motivation! Men det är bara att ta tag i kragen och fixa det! Blir två hela kvällar nu framför datorn. Men sen ska jag inte klaga, haar ju faktiskt sluppit plugga nu i flera veckor.

Helgen ser än så länge ut så här:
Fredag: Plugg, skolan och plugg. After school?
Lördag: Sova, spela match och sedan förfest m herr och dam för utgång i Malmö.
Söndag: Sova/Bakis, äta fet mat, grillchill med tjejerna hos Valle!

Blir nog en bra helg!


-Sabina-

RSS 2.0