grått...

Nu har jag varit här i 8 dagar och 6 dagar återstår av min "semester". Sitter faktiskt och pluggar på dagarna lite, men kan ju erkänna att det inte tar stor del av min dag:)

Nu har regnmolnen kommit till ön och idag har det varit lite trisst. Har mest suttit inne och pluggat, läst, vilat och promenerat med mormor och candie. Nu ikväll är Mia & Jean på besök och gamlingarna har sin vanliga bridge-kväll. Väldigt trevligt! Verkar som det ska vara molnigt och regnigt varje dag nu, men jag hoppas innerligt att det iaf blir fint på dagarna, sen kan det regna framåt 4 istället!

Nu ska jag fortsätta att plugga lite till, faktiskt inte så tråkigt att göra det här!

Hoppas allt är bra med er för det är de med mig :)

-Sabina-

underbart

Kan ju inte säga något annat än att det är underbart! Har varit sol nu varje dag och jag njuter som tusan. Har legat på stranden och badat varje dag, promenerat med Candie och mormor och haft besök två kvällar. Har även hunnit med att springa på morgonen!
Dagarna som kommer nu kommer väl de ut som vanligt. Stranden, vila, promenera, shoppa, utflykt m.m.

Så som sagt, har det underbart! :):)

-Sabina-

13 timmar

Om 10 timmar står taxin utanför min dörr. Om 12 timmar stängs incheckningen. Om 13 timmar sitter jag på flyget som kommer att ta mig till värmen!!


Fick en uppdatering från mormor idag. Det var sol, 26 grader och hon hade precis badat! Låter det inte underbart :) Nu hoppas jag bara att värmen stannar kvar tills jag åker hem!

 

-Sabina-


3 dagar...

Nu är sista tentan gjord och självklart klarade jag den! :)

Blev väckt av mamma i tisdags 6.45 då hon redan stod utanför lägenheten. Så det var bara att dra sig upp ur sängen och sätta på kaffet. Blev en kopp kaffe, gröt och lite snack innan hon körde mig mot skolan och den praktiska tentan.

Började med att man fick 3 stationer av 4 och en stund att förbereda sig. Min första station blev hjälpmedelskunskap där jag inte fick något fall, så kunde inte förbereda mig. Väl där inne fick jag visa kunskap om stroke vad det kan ge för funktions-och aktivitetsbegränsningar m.m för att sedan diskutera rullstol och sittanalys och även visa kunskap om arbetsterapi.

Nr 2 var P-ADL. Där fick jag ett fall innan så att jag kunde förbereda mig lite mer. Inne på denna station fick jag ge förslag på mål och åtgärder, påklädnings-och förflyttningstekniker och bostadsanpassningsmöjligheter för personer med halvsidigförlamning.

Sista stationen var handen. Där jag fick ett fall om en kille som fått nervus medianus skada. Här fick man visa kunskap på om nervskador i hand, möjliga aktivitetsproblem, åtgärder, hjälpmedel, bedömningsinstrument m.m.
Fick godkänt på alla tre stationer! Det var väldigt intressant och ett bra sätt att få visa sin kunskap!


Sedan dess har jag fikat med några från kursen, haft myskväll hemma hos Frida med henne, Lina & Elin, tränat fotboll och även varit på gymmet, packat, planerat matcher m.m.


Nu är det inte många dagar kvar för lite semester! För er som har missat så åker jag till Teneriffa nu på söndag och ska vara borta i 2 veckor :)

-Sabina-

Ny dag, nya möjligheter?

Ný dag, nya möjligheter?

Imorgon är det dags för den praktiska tentan och det ska bli så skönt när den är klar. Och jag hoppas innerligt att det kommer gå bra! Har suttit idag och pluggat in det sista och ska sitta en stund ikväll för att göra allt jag kan för att vara så bra förberedd som möjligt. Måste gå bra!

Cyklade till skolan idag på, ja jag vet inte hur länge! Gick rätt bra vägen dit, men när jag skulle cykla hem hade jag plötsligt fått punka. Så fick en promenad hem och lämnade cykeln in på lagning. Väl hos cykelkillen fick jag en onormal kommentar. "Ditt mobilnummer känner jag igen!"
Ja inte så konstigt eftersom det är tredje gången jag är där på 4 månader, känns bra!!

Jaja imorgon bitti innan jag ska ha tentan ska mamma komma på frukost. Hon ska lämna av mormor, Sune & Candie på Kastrup och passar på att hälsa på mig en stund. Dock tidigt, men kan vara skönt att piggna till lite innan tentan. Kanske gör mig på bättre humör :)


Längtar nu till värmen och den 16 januari åker jag iväg 2 hela veckor :)


-Sabina-


...


en kvarts promenad

Precis hemkommen efter en myskväll tillsammans med Emma, Frida & Hanna hemma hos Emma på Delphi. Gjorde två thai rätter, drack lite rödvin, åt kladdkaka och tittade sedan på två underbara filmer. Prinsessan & grodan och Shrek 3..finns det bättre kvällar än att titta på sådana filmer? :)

Efter 2 rapporter, 2 seminarium/redovisningar + annat plugg denna vecka. Kändes denna kväll välförtjänt! Tack :)





-Sabina-

17:15

Nu: Plugg! Snart: Filmmys med Fia :)



-Sabina-

Mycket bra!


snö!

Det snöar nu igen! Trodde det var påväg bort, men där hade jag fel! :(



-Sabina-

19.26

En bild säger mer än 1000 ord.



-Sabina-

18.55

Onsdag och ännu en dag har snart gått förbi. Fortfarande väldigt tomt i Lund och speciellt på min promenadrunda förbi LTH som fortfarande är på lov. Känns som att den ända skolan som är öppen just nu är min skola. Men det är faktiskt rätt skönt att slippa stå i kö i affären!

Om dagarna här har jag mest varit i skolan. I måndags var det grupparbete och sedan redovisning. I tisdags började vi på vårt andra arbete som ska redovisas på fredag. Och idag gjorde vi klart det arbetet och satte mig sedan med Emma & Frida för att plugga på tentan som är nästa vecka. Så har fullt upp här nere! Även hunnit med att träna lite på gymmet och har nu träningsvärk. Men det är de värt ;)

Imorgon är det en röd dag och skolan är därför stängd, men det hindrar inte mig från att plugga. Får bli träning och sedan plugg hemma, hur nu det ska gå till!


-Sabina-

frukt..

Har jag talat om att jag tycker om frukt? Älskar just nu mitt fruktfat!




-Sabina-

hipp hipp

Äntligen är det tillbaka, mitt älskade HIPP HIPP!

 

Och självklart älskade Tiffany!

 

 

-Sabina-


tillbaka igen...

Nu är vilan över! Blev tyvärr inte så mycket vila hemma, fick både jobba och plugga. Men var en otrolig mysig och rolig jul och nyårsafton. Fick träffa familjen mycket och vännerna likaså. Skulle dock velat träffa vissa mer, men finns det inte tid så! :(

Einar är i pussåldern, pussades var 5:e minut när vi tittade på scoobie doo. Och sa, Sabina jag är kär i dig! Åh söta kusin tycker om dig också :) På julafton gick han också och pussade alla, och sa där: Men ni är så goa! Charmprinsen number 1!!


Nyårsafton blev otroligt lyckad, hade inga förväntningar alls, men blev en grym kväll! Blev middags bjudning hemma hos mig där Louise, Fia, Frida, Jessica, Björn, Taube & Niklas var gäster. Jag och lollo gjorde tre rätters som var super gott. Sedan spelade vi musikbingo, sjöng, dansade, pratade, skålade, såg fyrverkerierna m.m. Gick senare vidare efter tolvslaget till en annan fest där vi rockade loss till morgonen! Bilder får komma senare..

Nu sitter jag i lägenheten och har precis skrivit ihop en sida till imorgon då man ska börja plugga igen, 9-16 :S
När jag kom till Lund fick jag ett gott skratt när jag såg Linas cykel nergrävd i snön!! Frågan är hur hon ska få bort den! haha



Min cykel var också lite nergrävd, men inga stora problem här inte! :)


Nu ska jag avsluta dagen med mat, mys och sömn! Men även bilder från promenad i Halmstad som jag saknar otroligt mycket här mitt i landet!


RSS 2.0