var ett tag sen..

ja det var ju faktiskt ett tag sen nu sen jag uppdaterade händelse i mitt liv. Första praktikperioden är iaf över nu och den här veckan har man varit i skolan. Vi har börjat fundera på vår kandidatuppsats som ska vara färdig när vi examineras= nästa år!! :)
Så har mest varit på föreläsningar om kvantitativa och kvalitativa metoder m.m. Väldigt väldigt ointressant och tråkigt. Men ett måste för att bli godkänd! Sedan har jag varit mycket med Hanna eftersom det är henne jag ska skriva med! :) Idag exempelvis var jag hemma hos henne i Malmö, vi gjorde en mind map och satt och letade artiklar. Kommer nog bli en bra uppsats :) Tillagade även lax, potatis och en dillsås, sååå sommarkänsla!

Ikväll blir det "halv åtta hos Frida", som är den fjärde av fem personer som anordnar kvällens middag! Trerätters bjudes och vin på det. Vad det blir är en överaskning :)

Imorgon är det äntligen dags för Hallands Nations damers träningsläger!! Vi ska ner mot Höllviken där vi ska bo i ett hus precis vid havet fredag-söndag! Ska bli sjukt kul och mysigt. Men först ska jag följa med coach och handla inför helgen. Blir coach Johan och de tre arbetsterapeuterna :)

Nej, dags att cykla?

Den här efterrätten bjöd jag på(hallonsorbetglass doppad i chilichoklad), undra vad Frida ska bjuda på? :)

-Sabina-

min vän louise

Saknar min vän Louise!



-sabina-

sista dagen..

Ska snart bege mig till min sista dag på Orup. Känns sjukt tråkigt att lämna dessa härliga människor. Dagen kommer att börja med hemligt bak av muffins tsm med Caroline (andra studenten), sedan blir det FIM bedömning med teamet, därefter ska jag skriva sammanfattning av en patients status innan utskrivning och träffa patienter såklart!

Caroline på vår utflykt med elrullstolarna.

-Sabina-

träning..

Är inte alls sugen på fotboll idag...

-Sabina-

ankomstsamtal.

Idag har jag haft mitt första ankomstsamtal ensam med en patient. Ankomstsamtal presenterar man organisationen, sitt yrke och vad som erbjuds. För mig som arbetsterapeut genomför man även en intervju med patienten för att ta reda på vart patienten kan och har gjort innan. En s.k. aktivtetsanamnes. Frågor om personlig ADL (på-ochavklädning, dusch, toalettbesök, äta/dricka), I-ADL (matlagning, städ m.m), Fritid (intressen), Omgivning (bostadsomgivning och socialt) och Arbete. Även viktigt att få reda på vilkaa roller och vanor som patienten har. Allt jag behöver få reda på för att sedan lägga upp en rehabplan och vilka åtgärder som ska vidtagas.

Var väldigt nervös innan mötet eftersom jag var så osäker på hur jag egentligen skulle börja, men när vi väl började prata så blev jag mer och mer självsäker. Så nu har jag denna lilla patient alldeles för mig själv. Är otroligt pepp och känner att ju mer dagar som går blir det allt roligare. Nu arbetar jag väldigt mycket själv och får planera min tid själv med patienterna och det är sjukt kul, vill börja arbeta NU! :)

Ikväll kommer Hanna, Emma, Frida & Valle på besök för lite scones, mys och prat :)

Frågan är om denna bok har hjälpt?

 

-Sabina-

 


kom sol kom!

Igår var jag ute vid Lomma och promenerade på stranden. Skadade mig på matchen i lördags så tänkte "walk it off"!! Var underbart att vara ute i solen igen efter många dystra och molniga dagar. Dock blåste det kallt en del och kunde inte gå sådär bra, så blev bara en halvtimmes promenad. Men gud vad skönt att få känna lukten av hav igen, dock var det inte alls i samma klass som hemma.

Öresundsbron i sikte!





-Sabina-

mumms!

Att rekommendera:
Tomat-och mangosoppa!
3 salladslökar
400 g passerad tomat
225 g mango i bitar (frusen)
½ tsk hackad chili
1 l grönsaksbuljong
2 msk honung

Skiva lök. Lägg lök, tomater, mango och chili i en kastrull. Tillsätt buljong och sjud under lock i 5 min. Rör ner houng. Mixa till slät soppa

-Sabina-

take me away...

Ray, take me away!




 

-Sabina-


vecka 2

Orup fick besök idag av FIFH(Föreningen Idrott För Handikappade) som berättade och visade rullstolstekniker. Fick även äran att prova på köra rullstol och köra runt i en hinderbana i gympasalen. Skulle även lära oss att komma upp för kanter och det gick ju sådär. Slutade med att rullstolen med mig i välte bakåt och jag flög mot marken, dock fick en gentleman tag i min fot på vägen ner mot marken och lyckades fånga upp mig hängades med benen upp i luften. Pinsamt men kul! Är verkligen impad av dessa personer som kämpar på i samhället.

Dagen annars har som vanligt varit lärorik och kul, lär sig alltid något nytt varje dag. Skrev för första gången idag journalanteckningar och det gick bra, men kan bli bättre. Är svårt att formulera sig och göra det kort så att hela sjukhuset förstår och orkar läsa. Men träning ger färdighet!

Börjar även nu att ha hand om träningar själv med patienterna. Idag var det handträning som stod på schemat, då vi hade lite allmänna övningar blandat med att plocka upp föremål från en låda och lägga ut och plocka upp spelkort på bordet. Imorgon blir det spegelträning, töjövningar och så ska middag bestämmas med en patient som ska tillaga det på hennes köksträning nästa vecka. Gratis mat är gott :)

Ikväll har jag fått besök av mina underbara vän Heidi. Du är mitt lyckorus! (L)


Blir en bra vecka :)

-Sabina-

praktik

Nu är praktikperioden igång för min del och det gör att jag har inte ork eller tid att skriva så ofta.

Min praktik är på Orupsjukhuset i Höör som ligger en halvtimme ifrån Lund. Jag är på strokeavdelningen och tränar männsikor så att det kan klara sig självständigt hemma. Blir handträning, köksträning, morgonträning, datorträning, bedömningar, målsättningar, utredningar, status, intevjuer m.m.

Det är verkligen jätte intressant, lärorikt och kul att få prova på sina kunskaper.











-Sabina-


RSS 2.0